چگونه میتوان مهارت امید را زنده نگه داشت
معمولا وقتی سال نو می شود فرمانهای فکری ما پالسهایی را در بدن منتشر میکند از شروعی نو چیزی شبیه یک سوخت خوش سوز در یک موتور متحرک این پدیده امیدوارکننده و انگیزه ساز به شدت مبارک است اما حفظ و تعادل بخشی به آن در روزهای آتی به شدت مهم تر…
امید تنها بهانه زنده ماندن است کیمیایی در روح و جان برای اتصال ما به زندگی اما اینکه چگونه بتوانیم از آن حفاظت و حراست کنیم را امروز در اولین مقاله سال ۹۸ با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
معمولا زمانیکه ما با شکست های متوالی مواجه میشویم مثل بیماری،کهولت سن،رکود در کسب و کار،نرسیدن به موفقیت و از دست دادن عزیزانمان ناامیدی بر ما احاطه خواهد یافت چیزی شبیه رسیدن به حس آخر خط…
تحقیقات و پژوهش ها نشان میدهد امید یک فرآیند ساختار یافته در ذهن ماست درحقیقت اگر ذهن ما از مهارت لازم برخورار نباشد تا این افکار را ورز دهد موهوماتی پریشان را خواهد ساخت که فرم ندارد و ناامیدی را به وجود خواهد آورد.
اما چگونه میتوان امید را در ذهن ساخت و حفظ کرد؟
۱-اول از همه واقع بین باشیم ببینیم برای آنچه که منجر به ناامیدی و حس شکستمان شده چقدر مبارزه کردیم،چقدر تصمیمات درست گرفتیم،چقدر زمان گذاشتیم و هدفمند عمل کردیم.بررسی این موضوع خودش پاسخ به خیلی از سوالات را به همراه خواهد داشت.
۲-جنس امید برای افراد مختلف کاملا متفاوت است ابتدا ببینید چه چیزی منجر به امیدواری در شما خواهد شد باور کنید همواره پول و ثروت اصلیترین عامل ایجاد امید نیست ثروت بهانه ی خوبیست اما به هیچ عنوان کافی نیست،به عنوان مثال رویان اصلیترین عامل امیدواریش میزان تاثیرش بر محیط پیرامون است.یا امید در مربیان بزرگ در پرورش فناورانش به حد کمال خواهد رسید.یا یک کشاورز امیدش در داشتن محصول پربرکت خواهد بود.امید در کویر یک قطره آب است اما در دریا یک جزیره خشک
۳-به شدت به منبع انرژی، یگانه خلاق ترین خالق عالم متصل باشید و به شدت شکر گذار ،فراموش نکنید هیچکس تنها نیست چون خدا با اوست او مهربانترین همدم شماست و مکارترین فرد در مقابل موانع رشد و پیشرفت شما کافیست خردمندانه تلاش کنیم زودتر از خودتان راه را خواهد گشود.فقط کافیست به ضیافت موفقیتتان دعوتش کنید او با همه بزرگی اش در امر شما خواهد بود.
۴-دوستان توانمند و ماهر انتخاب کنیم ما بخش عمده ای از موفقیت هایمان را به پاس داشتن دوستانی این چنینی به دست خواهیم آورد.دوست شتاب رسیدن به امید را به شدت افزایش خواهد داد.از گفتگو و مشاوره با افراد ناامید حتی اگر از عزیزترین کسانتان باشند به شدت بپرهیزید .از حضور در اجتماعهایی که بذر یاس میکارند بپرهیزید.منابع خبری حقیقی و مجازی که شما را بمباران ناامیدی میکنند ترک کنید.اجازه ندهید افکارتان زباله دان هر حرف مفتی باشد.
۵-تلاش کنید در حوزه تخصصی تان جامعه ای را جهت بالابردن آگاهی و مهارت سازماندهی کنید این موضوع به شما کمک خواهد کرد تا بالابردن کیفیت زندگی دیگران حس خوشایند و امیدوار کننده ای را درک کنید.و عملا با این کار در یک فرآیند لذت بخش مشارکت کرده اید .
۶-به هیچ عنوان گذشته را مرور نکنید چون درد است تمرکزتان بر زمان حال باشد تا آینده ای بهتر را برای خودتان بسازید.
۷-خودتان در شرایط مختلف برای سنجش مهارتهایتان قرار دهید تلاش کنید از منطقه امنی که برای خودتان ایجاد کردید خارج شوید موفقیت بیرون اتاق امن و راحت شماست.
۸-مراقب سلامتی ،ورزش و تغذیه تان باشید شرط شکل گیری یک ذهن امیدوار در یک بدن سالم محقق خواهد شد.
۹-انتظارات غیرواقعی از آینده نداشته باشید تحقیقات نشان میدهد امیدهای کاذب به آینده خود یکی از عوامل اضطراب و استرس زاست.
۱۰-اگر از افسردگی مزمن و اضطراب غیرقابل کنترل رنج میبرید با یک طبیب روانشناس مشورت کنید.چرا باید از موهمات پریشان تفکرتان که قابل کنترل و بازسازی است رنج ببرید.
۱۱-مرتبا آگاهی های خود را بالاببرید و مطالعه کنید، هر چه از دانش مهارت های نرم در زندگی اطلاعات بیشتری به دست آورید در برابر آزمون های زندگی غافل گیر نخواهید شد و تصمیمات بهتری را خواهید گرفت.پازل زندگی ما با انتخابهایی که در لحظه میگیریم در مکان مناسب قرار خواهد گرفت.
در پایان از یاد نبرید اگر انسان ناامیدی هستید قطعا شما تنها نامید دنیا نیستید و از شما نامیدتر هم هست و از همه مهمتر فراموش نکنید یک نفر چند متر آنطرف تر از شما هست که به شدت امیدوار و پرتلاش تر در حال شکستن قفسی است تا موفقیت اش را ملاقات کند.